28.02.2017
Torterija zopet vabi!
Delavnica: sodobno okraševanje tort
Vabljeni na novo slaščičarsko delavnico Torterije, tokrat o sodobnem okraševanju tort.
Naučili se boste kako se izdela sijoča čokoladna glazura, znali torto profesionalno okrasiti s kremo ter se naučili izdelati čokoladne in karamelne okraske.
Delavnica bo v ponedeljek, 13. marca 2017, ob 17.00 na OOZ Logatec.
Vse sladke dobrote, ki jih boste na delavnici spekli in tudi okrasili, boste odnesli domov.
Cena tečaja je 50 evrov (za člane zbornice 20 % popust).
Prednost pri prijavi imajo tisti, ki so se udeležili prve delavnice.
Obvezne predhodne prijave: prek spletne prijavnice do 8. 3 2017 (oz do zapolnitve mest)
Dodatne informacije: info@ooz-logatec.si, 051 651 538.
O sladki chefinji: Ljubezen do kulinarike se ponavadi zgodi doma in tudi pri Željki Bohar je bilo tako. Iskrice so se ji zanetile v mamini kuhinji, ko je opazovala, kako strastno se loteva priprave sladkih dobrot. Seme je bilo posejano, ona pa je odšla svojo pot. Po študiju ekonomije na zagrebški univerzi je bila deset let zaposlena v marketinškem svetu na Hrvaškem in v Sloveniji, nakar je tisto malo seme iz mamine kuhinje končno vzklilo. Sledila so izobraževanja, največji ustvarjalni nemir pa je pri njej povzročilo znanje, pridobljeno v slaščičarski šoli Culinary Institute KUL IN. Seme je začelo rasti in rasti, mu je morala poiskati primeren prostor, našla ga je v prenovljeni obrtniški kuhinji na zbornici, in ga poimenovati. »Pa bodi Torterija,« si je rekla! Torterija je zdaj njen svet, v katerem nastajajo kreativne slaščice in torte. Je delavnica, iz katere se valijo omamne in prijetne vonjave. Je ustvarjalni prostor, v katerem lahko vztrajno išče prave teksture in skrbno zbira sestavine za popoln rezultat ter zaokrožen užitek v vaših ustih.