22.12.2016
Članice OOZ Logatec so se odločile, da bo letošnji božični pogrinjek za svoje bližnje nekaj posebnega – prvič jih bodo posladkale s pravo čokoladno torto Tartufatta ter božično ingverjevo sladico v lončku.
Novi gurmanski sladici so se članice logaške zbornice priučile peči na delavnici peke Torterije praznične torte, ki jo je za slajši uvod v veseli december pred dnevi na zbornici izvedla Željka Bohar, slaščičarka in lastnica Torterije.
Sosedom bo dišalo po čokoladni torti Tartufatta s hrustljavimi praženimi lešniki ter božični ingverjevi sladici v lončku s cimetom, jabolčno čežano, vanilijo in karamelo.
Pridno so delale in se naučile veliko novega o kremah in glazurah, ter si drznile poskusiti nove kombinacije okusov. Domači so jih bili ob vrnitvi domov zagotovo veseli, saj so prišle polnih slastnih rok.
Veselo čakamo novo leto in s tem januarja nadaljevanje »sladke šole« pri Torteriji.
Foto: Željka Bohar/Torterija