17.11.2022
Sredi novembra se je v Laškem s podelitvijo priznanj zaključilo tradicionalno 14. strokovno srečanje gostincev, ki je letos potekalo tudi v okviru Dnevov slovenskega turizma, in ga je organizirala Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Priznanje za kakovost gostinske ponudbe je prejel tudi logaški gostinec.
Srečanje gostincev je bilo letos v znamenju trajnosti in iskanja skupnih rešitev za višjo dodano vrednost v panogi. Na okrogli mizi z zanimivimi gosti so se govorci dotaknili pereče teme, kako z modernimi pristopi naše gostinstvo narediti bolj privlačno za nove generacije, sposobno ustvarjati večjo dodano vrednost in zagotoviti njeno privlačnost, tako za goste, kot udi za gostince in njihove zaposlene.
Drugi del srečanja pa je zaznamovala podelitev priznanj gostincem za jubileje poslovanja in priznanja za kakovost njihove ponudbe. Posebno priznanje za kakovost gostinske ponudbe je šlo tudi v Logatec oziroma natančneje v Hotedršico, in sicer v roke Izidorju Zelencu iz družinske Gostilne Turk.
Gostilna Turk je pristna družinska gostilna s skoraj 100-letno tradicijo in sloganom »domače, sveže, lokalno«. So samooskrbni s krompirjem, česnom in sezonsko zelenjavo. Meso in druge sestavine kupujejo od lokalnih pridelovalcev. Poudarek je na tradicionalni kmečki hrani s pridihom modernosti. Ker cenijo domače, lahko gostje izbirajo med raznovrstnimi jedmi, ki nastajajo po starih družinskih receptih, ki se že desetletja prenašajo iz roda v rod. Ponudbo dopolnjujejo s cateringom in prenočišči.
Čestitke!
